søndag 3. juli 2011

Dag 6: Tinderangling og uhell

Etter et døgn i Århus var det på tide å finne sykkelsetet igjen. Været var ikke akkurat det beste (bøndene i området trenger ikke å vanne med det første), og forkjølelse gjorde lysten større, men vi kom avgårde. Etter noen timer med jevn sykling kom vi frem til Skandenborg hvor vi kjøpte en nydelig Hamburgerlunsj, med påfølgende is (Dansk type med mange kuler, guf og flødebolle).

På vei ut av byen smeller det fra Hans Olav (HO) sitt hjul. I løpet av sekunder er forhjulet flatt. Rask rådlaging fører til at Kristin ttar barna med mot Ejer hvor vi avtales å møtes. HO plukker fra hverandre sykkelen og bytter enkelt slange. I en sjekk av dekket før det settes på igjen oppdages en stygg slitasje på siden, og en prøvepumping avslører at denne slitasjen er årsaken til punkteringen. Klokken er nå 15.30, en lørdag ettermiddag, og de andre er kommet godt avgårde. HO tar hjulet og jogger inn i byen igjen for å finne et nytt dekk. Etter å ha spurt seg frem en stund finner han et supermarked som også fører sykler og dekk. Her oppstår en ny komplikasjon: Hvilket dekk kan han bruke. Butikken har ikke akkurat samme typen dekk. HO som nå er full av skit fra sykkelen spør først en dame om hvelp, hun kaller opp en annen. Den første kommentaren til hun som kan litt om sykkeldekk er "Dette ser villt ut". Rask rådlaging fører til at en slange i dimensjon 700-35 blir kjøpt inn som erstattning for slangen i størrelse 700-40 (Kan noen forklare forskjellen?). Dekket kommer på, sykkelen remonteres, og HO er på veien igjen. I stresset med å prøve å ta igjen de andre sykler han selvfølgelig en mils omtur. Etter en time møtes familien igjen i Ejer og er klar for tinderangling.
Toppen av Ejer Bavnehø, med lekker utsikt.

Fra Ejer tråkkes det til Ejer Bavnehø, og tårnet bestiges, vi kom til toppen av Danmark. Som på alle høye tinder er det her tåke (Se bildet). Etter Ejer Bavnehø tas veien forbi Ydin Skovhø og ned til Østerbirk hvor det provianteres før vi sykler til en Campingplass ved Vestbirk, som viser seg å være meget lekker.

Gleden ved ustabilt vær er at det av og til svinger riktig vei, og det ser nå ut som om vi kan få noen bra dager.

1 kommentar: