søndag 17. juli 2011

Dag 19 - 21: Rusling i Kiel

Fredag morgen bekreftet at vi har tatt rett valg: Det hadde regnet om natten og dagen var grå og tung. Etter frokost på vandrehjemmet ruslet vi inn i Kiel. Der fartet vi litt rundt i kjøpesentre, litt Geocaching (0 av 3 funnet). Mellom regnbygene gikk vi blant annet i gågaten, og oppsøkte turistinformasjonen. En enkel middag med pizza og lignende ble inntatt på brygga, her ble Hans Kristian stupbombet av en måke.

På lørdag tok vi tog til Gettorf, for en tur i dyreparken. Etter en aldri så liten bom i orienteringen (baren en kilometers omvei) kom vi inn i parken. Dette var en park som bar preg av an gradvis oppbygging gjennom årene, noe som ga et passe rotete inntrykk. Her fikk barna hilst på aper, klappet geiter og sett mange dyr. Det var et middelaldermarked i parken der barna kjøpte pølser i frakk (lite vellykket da det ikke akkurat var Gildes grillpølser vi snakker om. En kjapp joggetur gjennom parken skaffet poletter for tilgang til opp-ned huset, som nok var dagens høydepunkt. Litt mer rusling i parken før vi gikk ut og tok et par geocacher. Den ene cachen var fantastisk: den var forkledd som en fuglekasse, og innholdt et vell av skatter som bana kunne bytte til seg. Vel tilbake i Kiel ble pizza stykker kjøpt inn til middag på kaia. Når kvelden senket seg over vandrehjemmet kom Ingrid Marie inn på rommet til Hans Olav og Kristin med en løs tann, som ble lagt i vannglass over natten.

Mens gutta spiller litt bordtennis etter frokost søndag morgen kommer Ellen Margrete løpende inn å sier at tanna har blitt til en penge. Dagen blir videre brukt til Geocaching (mange bomturer, men også en del fine treff. Blant annet traff vi noen andre som heller ikke fant den ene cachen, men hadde travelbugs de gjerne ville sende videre. En tur inn Aquariet i Kiel ble det også tid til. Vi rakk akkurat å komme tørrskodd inn i varndrehjemmet før himmelens sluser åpnet seg igjen. Alle er nå veldig klare for å dra hjem i morgen.
Værstatistikken er nå 4 – 5 dager uten nedbør, noe som må sies at er langt under forventet.

1 kommentar:

  1. Imponert! Gratulere med vel gjennomført våt ferie! Planlegging til neste er i gang eller??? Vil vel huskes tenker jeg!

    SvarSlett