torsdag 30. juni 2011

Dag 4: Værflyktninger

Det er utrolig koselig å ligge i telt å høre på været ut. Det er ikke like koselig å oppdage at anseelige mengder av dette "koselige" været har samlet seg på presenningen i bunn av teltet. Den dagen vi hadde tenkt å dra i Djurs sommerland våknet vi til et meget kraftig regnvær, som i stor grad hadde pågått siden 3 om natten, uten håp om snarlig letning. Soveposer var i ferd med å bli bløte, ikke alle pakkposer var like godt snørt igjen (og hadde sugd til seg en del vann). Med ander ord var ikke livet helt topp. Lysten til å gå i Djurs sommerland i regn, for å returnere til et bløtt telt var mildt sagt lav. Vi valgte en annen løsning: Flukt. Teltet ble pakket og vi satte oss på syklene i retning Århus.

Under pakkingen av underlagene oppdaget jeg noen forskjeller på underlagene vi har med: 1 gammel Thermarest, 1 Tykk Thermarest 2 Nyere Thermarest (modell 4 tror jeg), og Exped downmat 9 DLX. De to første rulles som de er, og en få naturlig nok overside mot underside i rullen, noe som medførte tørr mot våt side. Det nyere Thermarestene brettes på midten, noe som medfører overside mot underside, eller tørr mot tørr, og våt mot våt. Exped (som nok har den beste liggekomforten) pakkes i 3 deler, dvs at en delvis får overside mot overside, og delvis overside mot underside, noe som for oss medførte at deler av underlaget som var tørt før pakking ble vått.

Etter et par mil tok vi lunsj på en burgersjappe i Rønde. Ferden videre forbigås best i stillhet, utenom en ting: Jeg har noen fantastisk tålmodige og utholdne barn.

Vel fremme i Århus tok vi inn på vandrehjem der damen i resepsjonen flirte godt når jeg sa jeg hadde et krav til rommet: Det må være tørt. Se bildet over for å beundre Hans Kristian sin lesing, og vår lekre tørking av klær.

Planen videre er å ta en hviledag her i morgen før vi setter nesen mot Billund. Distansemessig nærmer vi oss nå halveis gjennom Danmark, så dette går utrolig bra.
______________________________________________

For de som har prøvd å følge oss og syntes det har vært dårlig med oppdateringer får jeg bare legge skylden på ICE: Det var ikke dekning i Udbyneder eller Nimtofte.

1 kommentar:

  1. Det høres ut som om dere har en flott tur, selv om jeg nesten var overrasket over at dere faktisk flyktet fra regnet. Spreke familie...

    God tur videre. Håper sola titter fram litt også.

    SvarSlett